Friday, August 22, 2008

Schimbare de directie

In curand o sa aibe loc o schimbare de directie in viatza mea. Sincer ma saturasem de directia in care mergea viatza mea, si mi-am dat seama ca am nevoie de o schimbare. Cel putin pe plan profesional. Foarte multa lume cu care am vorbit si le-am spus de planurile mele au fost extrem de surprinsi. Pur si simplu nu intelegeau de ce as vrea sa fac o asemenea schimbare. Culmea chiar si dintre prietenii mei cei mai buni. Probabil ca majoritatea lumii este obisnuita cu o anumita directie si orice abatere reprezinta o piedica in rezultatul final.

Din contra, eu nu sunt de acord cu asta. Parerea mea e ca lumea ar trebui sa profite cat mai mult de tineretze si sa experimenteze cat mai mult posibil. Nu zic ca ar trebui ca toata lumea sa o ia razna ca in filmele americane si sa nu le pese de viitor si sa traiasca doar in prezent pana la 50 de ani. Asa toata lumea ar vrea sa fie chelneri sau barmani pe o plaja exotica plina de turisti si sa cunoasca cat mai multa lume si sa se distreze la infinit. Nu as merge chiar atat de departe. Cred ca lumea ar trebui sa renunte la prejudecati si fiecare dintre noi ar trebui sa isi puna un tel, pe care la un moment dat in viatza sa il atinga. Unii mai devreme, altii mai tarziu. Eu mi-am propus un tel si vreau sa ajung la el. Nu vreau sa fortez lucrurile ca sa ajung acolo, nici sa lenevesc la infinit. Vreau ca totul sa vina de la sine.

Sincer o sa imi fie dor de foarte multi dintre colegii mei. Mai ales cei din jurul meu cu care m-am obisnuit zi de zi si care imi suporta nebuniile :). Nebunii de care acum spun ca o sa le fie dor. O sa mai scriu despre aceste lucruri intr-un post viitor. Acum vreau sa ma concentrez asupra provocarii lansate de colegul meu, si anume cele 7 melodii preferate ale mele de-a lungul vietzii. Bogdan e oricum mult mai specialist in muzica decat mine, dar ma gandeam ca ar trebui sa accept si eu aceasta leapsa muzicala :)) Asadar sa incepem, desi sincer poate o sa ii sperii pe unii:

* Michael Jackson - Give in to me (featuring Slash). Atat de mult ma enerveaza ca in ziua de azi toata lumea da in el, ca ii cade fatza, ca ii plac baietzeii mici, ca nu mai stiu eu ce. Sincer chiar nu ma intereseaza lucrurile astea, din punctul meu de vedere eu am crescut cu muzica lui si chiar mi-a placut foarte mult. Si inca imi mai place. As mai putea sa mai adaug inca mai mult melodii ale lui ... dar sa mai punem si pe altii in top.

* Madonna - La Isla Bonita. Nu cred ca mai este nimic de spus in plus despre aceasta femeie. Stau si ma gandesc cum o fi viatza lui Guy Ritchie alaturi de ea, cand stie practic prin ce a trecut femeia asta (sau mai bine spus prin cati :) ). In fine nu judec, doar sunt de parere ca este una dintre emblemele muzicii. Pur si simplu are tot ce ti-ai dori la un artist/a: voce, frumusetze, caracter, inteligentza, andurantza.

*Depeche Mode - Strangelove. Doamne imi amintesc de parca era ieri de melodia asta. Eram atat de mic, pur si simplu nu imi vine sa cred. Prima oara am auzit-o la ziua lui varu-mio in apartamentul din Militari unde statea atunci cu ai lui. Stiu ca am ascultat melodia, mi-a placut, dupa care am vazut videoclipul si am inceput sa o iubesc. Neaparat trebuie urmarit videoclipul in varianta originala veche. Cea noua parca nu are farmec.

* 2Pac Shakur - Changes. Nici nu va dati seama cat de mult mi-a placut melodia asta. Poate va intrebati acum, cum de am trecut la hip-hop. Eh uite ca am trecut. Dupa cum am mai spus, sunt deschis la orice fel de muzica, cu conditia sa mi se para valoroasa. Mie sincer mi-au placut multa melodii ale lui Tupac, si cred ca a plecat mult prea repede dintre noi. Daca nu ma credeti, ascultati melodia asta dedicata mamei sale. Cate persoane se pot lauda pe lumea asta cu asemenea melodii si versuri dedicate mamei lor.

* Faithless - Insomnia. Cat de multe as avea de comentat despre formatia asta si despre muzica pe care o creaza. Din punctul meu de vedere, aceasta melodie a fost un etalon pentru celelalte formatii de muzica (hai sa zicem de club). Toate au incercat sa creeze ceva care sa depaseasca aceasta frumusetze de melodie. Insa nu cred ca au reusit. Melodia a venit intr-un moment perfect, in care toata lumea a asteptat ceva nou, si acea noutate a venit odata cu ... Insomnia.

*Puff Daddy - I'll be missing you. Se spune despre el ca a ajuns la succesul pe care il are prin remix-urile la melodiile create de alti artisti. Este si cazul acestei melodii. Insa ce remix :). Imi place foarte mult, o ascult in liniste si parca ma relaxez pur si simplu. Astea sunt melodiile care o sa reziste in timp fratilor.

*Will Smith - Getting Jiggy With It. Chiar nu sunt nebun, asta e melodia care imi place cel mai mult si as putea sa o ascult la infinit. Are o anumita nebunie, un anumit farmec, si mai ales o interpretare la perfectie din partea lui Will Smith. Baiatul asta are de toate: este performerul perfect, danseaza bine, canta bine, joaca bine in filme si arata si bine da-l draq. Ce sa mai are de toate. Cum sa nu se tina succesul dupa tine cand ai atata talent in tine. Cand ascult melodia asta imi imaginez automat ca sunt pe o plaja undeva departe cu o marguerita in stanga si cu dreapta imi fac loc printre oamenii care danseaza ca nebunii.

Asta a fost clasamentul meu, sper ca v-a placut. Bogdane mi-am indeplinit sarcina, astept urmatoarea provocare :)

V-am pupat si ne auzim curand.

2 comments:

The Fly said...

Un mare cheers pentru Michael & Slash! ;)

Vlad Constantinescu said...

Sa stii ca merita :)